BG EN
(0)

Цветови тенденции в интериора за 2022

Цветови тенденции в интериора за 2022

Хармоничният цветови дизайн на помещенията е в основата на балансирания интериор. Добре избраната основа е първото, на което лежи качествения дизайн.
Преди да пристъпите към  избор на цветове, трябва да знаете основните моменти в съчетаването на нюанси:

Цветовете са студени и топли, а това трябва да се вземе предвид при комбинирането им:
- Топлите цветове придават уют дори и на голяма стая
- Малките стаи се „разширяват” от нюансите в студената палитра.
- Когато избирате нюанси за дизайн на кухнята, помнете , че някои цветове могат да повишат апетита - залено, жълто, оранжево, червено, а други го потискат - сиво, синьо, черно, кафяво.
- Цветовата палитра на спалнята трябва да допринася за почивка – и душевна, и физическа. Избягвайте агресивни цветове.
- Изборът на цвят за хола трябва да удовлетворява предпочитанията на повечето хора в домакинството, тъй като там се прекарва по-голяма част от времето у дома.

От избора на стил зависи кои цветове ще  използвате.

Освен водещите цветове, на които залагат лидерите в интериора и обзавеждането, се постарахме да Ви предоставим готови палитри, от които да почерпите вдъхновение за новия облик на дома ви.

Хелиотропно червено

Този разкошен цвят с мощна енергия може да присъства в интериора ви като ключов детайл, без да се натрапва количествено, тъй като носи интензивно усещане за сила.Можете да го внесете като акцент – възглавници, вази, картини, нюанс от килим или друг фокусен детайл. Избягвайте да го позиционирате в близост до други силни цветове. Съчетава се перфектно с нюанси на сивото, венге, тъмно пепел от рози.




Многопластови неутрални цветове

Много хора  предпочитат спокойното пространство, което създават неутралните цветове. Те носят усещане за уют и топлина, чувство за сигурност.
Дизайнерите почти винаги залагат „на сигурно“ с тази палитра, като разчупват рамката на интериора с цветни акценти.
Неутралните цветовe могат да бъдат топли или студени и да създадат подходящата за вас  атмосфера.
Бежово, пясъчно, „яйчена черупка“, телесно, мока са само част от пастелните цветове, които да положат основата на вашия интериор.



Нюанси на сивото

Тази тема в дизайна е непреходна. Сивото никога не излиза от мода.
Сам по себе си сивото е стилен цвят, който се съчетава особено добре и с неутрални, и с по-интензивни цветове.
Палитрата му варира от светло сиво до почти черно и със сигурност включва доста повече от 50 нюанса ;)
Този цвят е универсален. Можете да го използвате както в студената, така и в топлата му гама.
Палитрата му е обогатена с нюанси на синьо, зелено, кафяво.
Единственото, с което  е добре да се съобразите е да не съчетавате топло и студено сиво в големи съотношения спрямо пространството, което обзавеждате.

Многопластово зелено

Зелените цветове са естествени  и успокояващи. Те са ключов компонент за „живата“ цветова палитра, но могат да служат и като идеалната основа за по-заземѐн интериор. Нюансите съжъвяват естествената жажда за природа и живот на открито и могат да се използват успешно във всички останали цветови палитри.



Земно жълти

Тази цветова палитра ще ви донесе усещане за топлина и комфорт.
Съчетавайки се добре с фини неутрални нюанси, този цвят внася елегантно усещане в цялостната палитра. Взрив от нюанси на злато и горчица повдигат и оживяват всеки интериор.

yellow33

Кадифено кафяво

Миналата година (а и не само) всичко беше от кафяво до кафяво.
Тази година цветът става по-богат и по-жив. С „вкусни“ нюанси, като разтопен шоколад и по-дълбоките нюанси на трюфел, не е чудно, че този цвят ще продължи да блести през 2022 г.



Дълбоко синьо

Приглушеното синьо е новото черно. Този сезон цветът е много по-дълбок и по-приглушен. Разнообразието от сини цветове е впечатляващо – от светло до тъмно – и може да се използва за създаване на дълбочина във всяко пространство.





Надяваме се да сме ви поднесли полезна информация, която да улесни избора ви на модерни цветове, за да освжите дома и интериора си.

Сега сте Вие на ход! Не се страхувайте да експериментирате с нещо ново!

Успех!